Ako imate simptome i bili ste u zaraženom području,pozovite neki od ovih telefona

BEOGRAD-Na sajtu Ministarstva zdravlja nalaze se brojevi telefona zdravstvenih ustanova u Srbiji na koje, u vremenu od 8 do 22 sata, mogu da se jave svi koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom koronavirusom.U Užicu je potrebno javiti se Zavodu za javno zdravlje na brojeve 064/ 8577-507 i 060/8566-519.

Pozivom brojeva telefona građani mogu dobiti od dežurnih epidemiologa sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju.

Napominje se da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od objavljenih brojeva telefona.

Za bliže informacije građani mogu kontaktirati broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja (064/8945-235), zatim Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ (011/2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj građani borave.

You may also like...