Akcijom Umetničke škole prikupljena sredstva za paketiće i EKG aparat (VIDEO)

UŽICEUčenici užičke Umetničke škole na nedavnoj prodajnoj izložbi svojih radova prikupili su novčana sredstva za decu koja će tokom novogodišnjih praznika biti u Opštoj bolnici Užice. Četvorodnevna akcija izazvala je interesovanje sugrađana koje je prevazišlo sva očekivanja.

Već posle prvog dana prodajne izložbe moglo se naslutiti da će ona premašiti očekivanja. Prikupljeni novčani iznos pozitivno je iznenadio sve, a od oko 300 izloženih radova, prodato je skoro dve trećine.

„Nismo očekivali ovakav odziv građana, tako da se zahvaljujem i njima, a i firmama koje su učestvovale. Lepo je to što će mnoge stanove i kuće u narednom periodu ukrašavati radovi učenika naše škole“, kaže direktorka Ivana Stamatović.

Prodajna izložba organizovana je na inicijativu učeničkog Parlamenta, a postignuti rezultati ulivaju optimizam u nameri da bi ona mogla postati tradicionalna.

„Nadam se da će i mlađi učenici biti u prilici da ovako nešto organizuju u budućnosti, kao i da će to biti podjednako uspešno“, istakla je Jasminka Leković, predsednica učeničkog Parlamenta.

Direktor užičke bolnice ističe dobru saradnju njegove zdravstvene ustanove sa Umetničkom školom, koja se i ovoga puta potvrdila.

„Ova deca su izrazito talentovana, što pokazuju i prikupljena sredstva, jer su njihovi radovi kvalitetni. Prema dogovoru, novac ćemo iskoristiti za kupovinu paketića deci koja su na pedijatriji i hirurgiji, kao i za kupovinu EKG aparata za bolnicu“, kaže direktor Opšte bolnice Užice, Slobodan Jovićević.

Ova saradnja nastaviće se i u narednom periodu.

„U planu je obnova bolničke kapele Svetih Kozme i Damjana, a krasiće je ikone koje su radili učenici Umetničke škole, sve uz saradnju njihove profesorke, Jelene Guskić“, dodaje Jovićević.

Tokom prodajne izložbe u ponudi su bili radovi ne samo učenika koji trenutno pohađaju Umetničku školu, već i đaka iz ranijih godina.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.