Akcija „Začepimo predrasude“(video)

UŽICE-Udružene invalida cerebrane i dečje paralize iz Užica i volonter Zoran Milovanović pokrenuli su  akciju “ZaČEPimo predrasude”,po  uzoru na akciju zrenjaninskog Udruženja paraplegičara.Akcija podrazumeva prikupljanje i reciklažu plastičnih flaša,plastičnih čepova i zatvarača,a prihod od toga namenjen je poboljšanju rada Udruženja i unapređenju položaja njegovih članova.

  “Akcija se podudarila sa viškom i gomilanjem plastične ambalaže tokom problema sa vodosnabdevanjem Užica.Želeli smo da izvučemo bilo šta dobro iz te situacije.Do sada je prikupljeno više od pola tone polipropilenske plastike,zahvaljujući Užičanima ,a najviše učenicima škola,koji najrevnosnije učestvuju u prikupljanju ambalaže”,kaže Zoran Milovanović za ZOOMUE.

 Užičani plastiku mogu doneti u prostorije Udruženja cerebralne i dečje paralize radnim danom od 9 do 16 časova,a za veće količine plastične ambalaže članovi dolaze na kućnu adresu i vrše preuzimanje.

 Iz Udruženja najavljuju da će u toku maja biti organizovana velika akcija prikupljanja plastike .

 “Bitno je da što više ljudi,podstaknuti akcijom “Začepimo predrasude”,dođe u naše prostorije,uspostavi interakciju sa osobama sa invaliditetom,što može rezultirati dugoročnom saradnjom”,ističe Milovanović.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.