Akcija za bezbrižno matursko veče (VIDEO)

UŽICE-Kraj srednje škole donosi čitav niz promena i za đake i za roditelje. To je vreme novih odluka, a uzbuđenje dodatno povećava i maturska proslava. Organizacija ovog prelaznog perioda zahteva vreme, ali i novac, koga nema uvek dovoljno. Dva udruženja osoba sa invaliditetom u Užicu,pronašla su rešenje, bar za finansijski deo problema i pokrenuli akciju za bezbrižno matursko veče.

 

„Ženski deo kolektiva oba naša udruženja (Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga i Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize), uz podršku kolega, se spontano okupio oko ideje poklanjanja nekoliko svojih haljina devojkama koje u ovoj godini slave maturu, a čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte baš sve. Uskoro smo shvatili da bi to mogla biti vrlo korisna akcija ukoliko bismo je ozbiljnije razradili, pa smo odlučili da to i uradimo“, kaže za PR udruženja Čedomir Cicović.

Svi koji su u mogućnosti, garderobu (haljine, odela, tašne, cipele…) mogu dostaviti u prostorije Udruženja u Kneza Lazara 2, pri čemu ukoliko žele, mogu ostati anonimni. Sa druge strane, svi koji garderobu preuzimaju (takođe u prostorijama Udruženja), sasvim sigurno će to raditi anonimo, jer nam nikako nije cilj da se neko oseća neprijatno zbog materijalnog položaja u društvu, ističu iz Udruženja.

Organizatori su otvorili i Fejsbuk stranicu, na kojoj se svi mogu više informisati o akciji, a maturanti videti garderobu koja je već pristigla I među njom možda pronaći možda nešto baš za sebe, čime će upotpuniti već posebno veče.

 

 

You may also like...