Akcija čišćenja jezera Perućac

BAJINA BAŠTA-Turistička agencija „Taraturs“ iz Bajine Bašte u saradnji sa Nacionalnim parkom Tara, Turističkom organizacijom „Tara-Drina“, JKP „12. septembar“ i PK „Tara“ u petak, 21. aprila, organizuje veliku akciju čišćenja jezera Perućac. Cilj akcije je da se čamcima i kajacima pokupi smeće koje se nalazi po obodima jezera i da se ovaj biser bajinobaštanskog turizma očisti tako da ni u rukavcima i po obalskom delu nema plastičnog i drugog otpada koji je Drina donosila iz gornjih tokova.

Ciscenje Perucca
Foto.TO Tara Drina


Organizatori su naveli da će u akciji ove godine uzeti učešće i gosti iz Španije, Grčke, Litvanije i Italije.
Svi zainteresovani koji žele da se priključe akciji čišćenja mogu se prijaviti na telefon: 064/6259194 – Goran (telefonski poziv, sms ili viber poruka). Takođe, možete se prijaviti slanjem poruke putem instagram ili fejsbuk profila TA „Taraturs“.
Poželjno je, ne i obavezno, posedovanje čamca.
„Ekološka svest je čovekovo poimanje prirode, njenih resursa, stanja. Biti ekološki svestan znači na vreme uvideti problem u prirodi, kreativno razmišljati o njegovom rešavanju, imati predznanja o prirodi.Priroda je naše blago, očuvajmo je zajedno“, poručuju organizatori akcije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.