Akademija strukovnih studija učestvuje u projeku „Digitalni model nastave u visokom obrazovanju“ (VIDEO)

UŽICE – Ove godine Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija dobila je novac da realizuje projekat pod nazivom „Digitalni model nastave u visokom obrazovanju“, koji će studentima omogućiti da od kuće obavljaju stručnu prasku. Ovaj projakat će trajati godinu dana, a pored Akademije Zapadna Srbija partneri su Visoka tehnička škola iz Novog Sada kao i dva strana univerziteta iz Bugarske i Grčke.

„U pitanju je projekat pod nazivom „Digitalni model nastave u visokom obrazovanju“. Cilj ovog projekta je da svi studenti koji imaju stručnu praksu mogu da obavljaju u onlajn uslovima ukoliko ne budu u mogućnosti da odlaze u firmu“, rekla je direktorka Akademije strukovnih studija Ljubica Diković.

Diković je dodala da je ovaj program od izuzetnog značaja za sve studente jer veliki broj studijskih programa ne može da izvede stručnu praksu u realnim uslovima.

„Sve ono što je za nas suštinki važno tokom obrazovanja je da naši studenti kao deo obaveznog studijskog programa imaju stručnu prasku.Oni će jedan deo svog školovanja provesti u svojim bazama u privatnom sektoru, taj deo je jako ograničen tokom pandemije.Pravljenjem jedne ovakve platforme kao što je predviđeno u ovom projektu mi ćemo prevazići ovaj problem i napraviti da se onlajn može uraditi kompletan posao. Sa druge strane ovaj projekat će doprineti poboljšanju kapaciteta naše ustanove i proširiće obrazovni potencijal“, rekla je profesorka Tatjana Marinković.

„Studenti koji studije upišu sa 18 ili 19 godina, već sa 21 godinom mogu da rade kao inženjeri, ekonomisti ili neko drugo zanimanje za koje se opredele. Tesno povezivanje sa privrednom doprinosi da studenti imaju značajna iskustva kada počnu da rade, jer je u našim studijskim programima veliki broj laboratorijskih i praktičnih vežbi. Za vreme svog školovanja jedan deo provode u firmama gde obavljaju stručnu praksu“, rekla je predsednik Akademija i Visokih škola Srbije Branko Savić.

Vrednost ovog projekta koji će trajati godinu dana je oko 50000 evra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.