Aerodrom Ponikve na čekanju

UŽICE-Gradonačelnik Tihomir Petković izjavio je da pista na  aerodromu  Ponikve neće biti  u punoj funkciji do kraja avgusta,kako je obećao premijer Aleksandar Vučić ,na predizbornom mitingu u Užicu,kome su date pogrešne informacije o potrebnim sredstvima i vremenu za realizaciju projekta.

ponikve avion
„Ispostavilo se da je za završetak aerodroma potrebno 3 miliona evra bez PDV-a,aod čega za završetak piste oko 1,9 miliona evra,a ne 600 hiljada evra kako je rečeno premijeru.Takođe u prethodna dva meseca ništa se nije radilo oko ovog projekta,zbog formiranja nove Vlade Srbije“,rekao je Petković ne želeći da objasni ko je premijeru dao netačne informacije.

Petković je istakao da je formirana Radna grupa na čelu sa specijalnim savetnikom premijera Nemanjom Stankovićem,koja zajedno sa gradskim rukovodstvom treba da realizuje projekat stavljanja aerodroma Ponikve u punu funkciju za civilni saobraćaj.

ponikve„Imamo informaciju da je Aleksandar Vučić obećao da će Vlada sa 2 miliona evra finansirati radove na aerodromu.Aktuelna je i priča o izgradnji pristupnog puta od Kaluđerskih bara,Tare do Ponikava.Opština Čajetina takođe je zainteresovana da se uključi u projekat“,rekao je Petković .

Gradonačelnik je napomenuo i da je grad dobio ponudu jednog fonda iz Saudijske arabije ,koji je zainteresovan da kupi aerodrom .Ta ponuda prosleđena je Vladi.

„Nismo mi ti koji treba da procene da li je interes države da se aerodrom proda ,a nismo ni sigurni da li je to realna opcija u ovom momentu“,zaključio je Petković.

ZooM

 

You may also like...