Aerodrom Ponikve uskoro u vlasništvu države

UŽICE-Grad Užice je na današnjoj sednici Skupštine grada doneo Odluku o pokretanju postupka realizacije prenosa imovine i delatnosti JP Aerodrom Ponikve na Republiku Srbiju.

Ova odluka,kako se navodi u saopštenju, predstavlja početak jednog procesa koji grad Užice koordinirano sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastrukture, partnerski sprovodi sa ciljem daljeg razvoja aerodroma i njegovog stavljanja u funkciju razvoja turizma i privrede Zlatiborskog okruga.

U skladu sa definisanom strategijom razvoja avio saobraćaja na nivou države Aerodrom Ponikve će uz podršku Vlade Republike Srbije, a u skladu sa planiranom dinamikom realizacije investicija u narednom periodu obezbediti preduslove za uspostavljanje avio saobraćaja za sve vrste vazduhoplova.

Pozitivni primeri transformacija aerodroma u Nišu, a od skoro i u Kraljevu, predstavljaju,kako se navodi u saopštenju, potvrdu spremnosti Vlade da u svim delovima naše zemlje stvori uslove za razvoj avio saobraćaja.

Nakon izgradnje ključnih putnih koridora kroz našu regiju stavljanje aerodroma u punu funkciju učinilo bi ovu regiju potpuno saobraćajno povezanom i zaokruženom celinom,saopšteno je iz Gradske uprave.

You may also like...