Aerodrom Ponikve i zvanično u vlasništvu države (VIDEO)

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima Kruševca i Užica ugovore o prenosu vlasništva aerodroma Rosulje i Ponikve na Republiku.

Ministarka je podsetila da je to već urađeno sa niškim i aerodromom u Kraljevu i izrazila očekivanje da će u sastavu Aerodroma Srbije biti i borski aerodrom.

„Pokazalo se jasno da je mnogo jednostavnije i mnogo bolje kada pod okriljem jednog preduzeća Aerodromi Srbije možemo da nađemo dovoljna finansijska i druga sredstva kako bismo mogli da uložimo u male aerodrome“, naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da će država tako omogućiti lokalnim samoupravama da pored razvijenih puteva i pruga imaju i razvijene male aerodrome koji su se pokazali kao potreba u svakom delu Srbije.

„Drago mi je što smo zajedno sa Užicem i Kruševcem, ali ranije i sa Nišom i Kraljevom, našli zajednički jezik i što je broj putnika na niškom aerodromu pokazao da smo sposobni da razvijemo i male aerodrome“, naglasila je Mihajlovići dodala:

„Što se tiče aerodroma Ponikve kod Užice, u nekoliko faza ćemo uložiti najmanje 10 miliona evra, a po procenama i blizu 20 miliona evra, kako bi Ponikve bile takođe razvijen aerodrom, pre svega, za turizam.“

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio je ministarki Mihajlović, premijerki Brnabić i predsedniku Vučiću što su izašli u susret zahtevu grada Užica da se prenese vlasništvo aerodroma na Republiku.

„Pokušali smo prethodnih desetak godina da aerodrom stavimo u punu funkciju i da pronađemo investitore, ali smo zaključili da kao mali grad nemamo kadar niti finansijske kapacitete da to uspešno završimo“, rekao je Petković.

On je istakao da će narednih nekoliko godina biti uložena značajna sredstva kako bi aerodrom Ponikve bio u punoj funkciji.

Izvor i foto: RTV

You may also like...