Adžić podneo ostavku zbog podrške Vuku Jeremiću

UŽICE-Predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije Zoran Adžić istupio je iz Gradskog veća Užica i time „preduhitrio“ lokalnu vlast koja mu je spremala smenu zbog podrške Vuku Jeremiću.

Adžić, koji je od 2012. u Veću vodio resor „bužet i finansije“, podneo je pred odbornicima neopozivu ostavku, ne obrazloživši tada svoj čin.

 – Juče mi je gradonačelnik Tihomir Petković rekao da on trpi ogromne pritiske, zato što poštujem odluku stranke o podršci Vuku Jeremiću. Znam da je moja smena bila tema razgovora jednog prekjučerašnjeg razgovora, ali ko je Petkovića pritiskao ne znam. Tek, potpuno ga razumem – kazao je Adžić za „Blic“.

Prethodno, čim je pročitana njegova ostavka, ustao je i bez reči napustio skupštinsku salu.

Gradski odbor Nove Srbije u Užicu, stranke koja je deo vladajuće koalicije na čelu sa SNS, pre nekoliko dana pozvao je svoje članstvo da na predsedničkim izborima glasa za Aleksandra Vučića, ali je Adžić ostao dosledan odluci vrha stranke.

– Nisam član Gradskog odobra NS. Imao sam izbor: Ili da budem razrešen na sednici Skupštine uz priče da ne sarađujem, ili da podnesem ostavku. Odlučio sam se za ovo drugo – kaže visoki funkcioner NS.

Blic

 

You may also like...