Adaptiran pomoćni objekat kuće Jevđevića

PRIBOJ – U okviru projekta „Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe Polimlja sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Priboj i Rudo“ završena je rekonstrukcija pomoćnog objekta kuće Jevđevića sa namerom da se u njemu održavaju umetničke radionice, konzervatorski radovi, izložbe za potrebe Zavičajnog muzeja.

Radovi su se sastojali od unutrašnjih radova koji su obuhvatili postavku mermernog poda, izgradnju kamina, malterisanje i krečenje unutrašnjosti, postavke kade za konzerviranje, zamena kompletne stolarije i postavku unutrašnjeg stepeništa. Od spoljnih radova izvršeno je kompletno malterisanje i krečenje spoljašnjeg dela objekta i zaštita drvenih greda kao i izgradnja prilaznog stepeništa objektu.

Ukupna vrednost izvedenih radova je 13,5 hiljada evra. Projektom je predviđeno da se u ovom objektu od 19. do 25. avgusta orgnanizuje radionica za izradu suvenira od gipsa i gline na kojoj će se izabrati suvenir opštine Priboj, navodi se na sajtu te opštine.

Ukupna vrednost projekta je 215.6 hilajda evra, od čega po projektu za aktivnosti na teritoriji opštine Priboj Turističkoj organizaciji Priboj pripada 119,3 hiljade evra.

Radi se o projektu koji za cilj ima promovisanje, unapređenje belog sporta kao i kulturno-istorijskog nasleđa Polimlja sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma dve pogranične opštine, na kome je Turističkoj organizaciji Priboj partner Javna ustanova „Rudo sport“ Rudo.

Projektom je predviđena izgradnja novog teniskog terena od čvrste podloge u Mramorju, kod postojećeg dečjeg igrališta, nabavka opreme za Teniski klub Priboj, a biće održana i dva teniska kampa za tenisere početnike.

Takođe, pet profesora fizičkog iz Priboja će pohađati kurs za operativnog trenera u tenisu a staza stare pruge biće pretvorena u zelenu biciklističku stazu. Polimlje će dobiti i novu manifestaciju, trku starih bicikala, a za vreme trajanja projekta biće prikupljena istorijska građa iz ovog perioda, koja će biti publikovana u katalozima.

You may also like...