Adaptacija stare škole u Sevojnu u završnoj fazi

SEVOJNO – Radovi na adaptaciji stare škole u Sevojnu koji su prvobitno bili predviđeni da traju devedeset dana produženi su zbog loših vremenskih uslova, a njihov završetak se očekuje u narednih mesec dana, navodi se na sajtu opštine Sevojno.

Svi planirani radovi kako unutrašnji na rekonstrukciji podova, stolarije, molerski tako i radovi na fasadi i krovnom pokrivaču biće izvedeni na način kako bi se zadržala autentičnost objekta.

Ukupna vrednost radova na adaptaciji je 14 miliona dinara od kojih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansira 8,5, a grad Užice preostali iznos.

Zgrada stare škole je izgrađena 1911. godine od kada je korišćena u različite svrhe. Prvenstveno je to bio prostor za školu do 90-ih godina, potom je prostor korišćen za predškolski program, a  do prošle godine je tu bila smeštena arhivska građa Istorijskog arhiva.

Adaptacijom će škola postati novi Kulturni centar koji će sadržati galerijski prostor, prostor za muzejske postavke, radionice, muzičke, književne i druge aktivnosti.

You may also like...