80 godina trke kroz Srbiju

SRBIJA – Ovogodišnja 59. međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju biće održana od 29. jula do 2. avgusta. Domaćini etapa biće Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac.

Čitava manifestacija biće posvećena velikom jubileju, 80 godina od osnivanja, to jest prve trke Kroz Srbiju koja je vožena 1939. godine i čiji je pokrovitelj bio NjKV Kralj Petar drugi Karađorđević koji je pobedniku Avgustu Prosineku darivao pehar od čistog zlata.

Ove godine, pred nama su četiri takmičarska dana, a kuriozitet je da će ovogodišnja trka Kroz Srbiju prvi put startovati iz druge države.

Biciklistički karavan sa više od 150 vozača iz 30 svetskih zemalja okupiće se 29. jula u Republici Srpskoj, u gradu Istočno Sarajevo, gde će se istog dana održati i svečana ceremonija otvaranjka trke Kroz Srbiju, kao i predstavljanje ekipa.

U karavanu će pored samih biciklista, biti i prateće osoblje, treneri, mehaničari, lekarske službe, radio tur, pripadnici policije i veliki broj novinara iz zemlje i inostranstva, tako da će 300 učesnika tokom prva dva dana biti smešteno na prelepoj olimpijskoj planinskoj lepotici Jahorini. Ovaj  turistički centar dočekuje bicikliste iz celog sveta prvi put posle 2011. godine, kada je na trci kroz Srbiju trijumfovao naš proslavljEni olimpijac Ivan Stević.

RTS

You may also like...