500 koraka ka Užicu budućnosti (VIDEO)

UŽICE-Za 1000 dana aktuelne gradske vlasti urađeno je više nego ikada u novijoj istoriji Užica,izjavio je gradonačelnik Tihomir Petković u obraćanju novinarima.Petković je istakao da je to rezultat napornog rada gradskog rukovodstva,velike podrške građana ,Vlade Republike Srbije  ,predsednika Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Nikole Selakovića.

„Danas je Užice bolja sredina za život nego što je to bila pre 1000 dana i gotovo da nema oblasti u kojoj nisu napravljeni značajni iskoraci.Užice je danas zdravije,snažnije,lider regiona,više zaposleno,znatno efikasnije,urbano,snažniji turistički centar regije,više kulturno,otvoreno i nadamo se više Užice mladosti nego što je bilo pre 1000 dana“ ,rekao je Petković.

Gradonačelnik je istakao da Užičani danas piju zdravu pijaću vodu sa akumulacije Vrutci prerađenu u tehnološki najmodernijoj Fabrici za preradu vode u Srbiji,u koju su   Vlada Republike Srbije  i grad uložili  7,5 miliona evra.

„Užičani udišu i zdraviji vazduh zahvaljujući značajnim ulaganjima grada u konverziju kotlarnica na gas i značajnim sredstvima uloženim u subvencionisanje privatnih domaćinstava kroz programe energetske efikasnosti „,rekao je Petković.

Od investicija Petković je najavio da je pokrenuta izmena Plana generalne regulacije Bela zemlja sa ciljem da se obezbedi 28 hektara zemljišta za Industrijsku zonu ,kao i da će do kraja godine u Krčagovu početi sa radom novi tržni centar .

Petković je podsetio na sve ključne projekte koji su urađeni u prethodnih 1000 dana i koji se nalaze u brošuri grada nazvanoj “ 500 koraka ka Užicu budućnosti“ ,koju je gradsko rukovodstvo delilo Užičanima ispred Gradske kuće posle obraćanja novinarima.

You may also like...