Uskoro nova turistička ponuda na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Jedna od najposećenijih planina prošle godine bila je Zlatibor.Ono što je obeležilo zimsku sezonu je početak rada gondole, koja je najveća investicija opštine Čajetina. Sa njom brže se stiže do ski centra Tornik, kao i Ribničkog  jezera.

Tornik Zlatibor
Foto: ZooMUE

„Rukovodstvo opštine Čajetina ima u planu da prostor oko Ribničkog jezera razvije u jednu novu turističku atrakciju, jedan novi turistički centar koji bi trebalo da se zove „Zlatni grad“. Realizacijom ovog projekta opština Čajetina će težiti ka lakšem ostvarenju ciljeva da poveća broj poseta Zlatiboru na oko milion i oko 10 miliona noćenja na godišnjem nivou“, rekao je direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Na Ribničkom jezeru trenutno se nalazi postrojenje za preradu pijaće vode sa kog se snabdevanju Zlatibor i Čajetina, a planovi u naredom periodu su da se ovo jezero pretvori u kupalište, sa marinama i sa svim potrebnim zabavnim sadržajima na vodi.

„Opština Čajetina je već uradila projekte i sada kreće u realizaciju dovođenja pijaće vode sa Sušičkog vrela i kada se realizuje taj projekat, stvoriće se uslovi da se ovaj ovde prostor i samo Ribničko jezero pretvorimo u jednu kompletnu turističku atrakciju“, dodao je Živanović.

Kako kaže Živanović  na Zlatiboru su iz sezone u sezonu navikli da turiste  obraduju nekim novim i drugačijim sadržajima.Ove zime to  je Gold gondola, ali ni u narednom periodu ,kažu,neće odustati od ideje da ova planina bude centar turizma u Srbiji .

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.