Posadi svoj hlad

UŽICE – Grad Užice se pridružio akciji „Posadi svoj hlad“ koja se uspešno održava već pet godina u Srbiji. Ove godine, usled epidemiološke situacije neće biti organizovanog okupljanja volontera i sađenja sadnica, već će svako ko se prijavi, sadnicu moći da preuzme do srede 16. decembra u periodu od 11 do 14 časova u Gradskom kulturnom centru.

Koordinator gradske kancelarije za mlade Marija Maričić istakla je da su Kancelarija za mlade grada Užica i volonteri kancelarije uvek raspoloženi da podrže ovakve akcije i inicijative drugih organizicija.

„Nama je drago da možemo da budemo deo akcije „Posadi svoj hlad“ i da učestvujemo u podeli sadnica. Sadnice mogu doći da uzmu građani koji su se već prijavili i koji su na spisku organizacije. Građani će dobiti poruku da će sadnice biti deljene ispred Gradskog kulturnog centra i da su sadnice besplatne. Imamo ljude koji su se prijavili iz Užica, ali i ljude koji su iz Nove Varoši, Požege, Arilja i očekujemo da svi dođu po svoje sadnice kako bi nam ulepšali okolinu, pogotovu sada u ovom periodu kada imamo dosta zdravstvenih problema izazvanih pandemijom. Do sada se prijavilo 300 građana, od toga je 130 Užičana“, rekla je Maričić.

Marija Maričić
Foto: Grad Užice

Prema rečima Nade Jovičić člana Gradskog veća zadužene za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, Grad Užice je prepoznat kao jedan od gradova koji je u prethodnom periodu zasadio na svojoj teritoriji najveći broj stabala, i kako navodi, nastaviće da podržava ove i slične akcije.

„Sugrađanima koji su konkurisali i dobili svoje sadnice, a nemaju prostor gde da zasade, Grad je obezbedio lokaciju na Pori iznad vrtića u Užičkoj ulici, tako da će svako od građana moći da zasadi svoju sadnicu lično. Nakon sadnje potrebno je da se fotografišu pored sadnice, kao dokaz da su je zaista i posadili, a nakon toga fotografiju pošalju Udruženju. Konkurs je otvoren cele godine i svi su u mogućnosti bez obzira da li su organizacije, škole, pojedinci da podnesu zahtev“, rekla je Jovičić i dodala da se sadnice mogu posaditi i sada samo da zemlja nije smrzla.

Nada Jovičić
Foto: Grad Užice

Grad Užice će u narednom periodu omogućiti svima onima koji ne budu imali gde da posade sadnice neku drugu lokaciju za prolećnu sadnju. Akciju sprovode dve nevladine organizacije „Zeleni razvojni centar“ i „Let’s do it, Serbia“.

Izvor: Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.