26.JPF: Pučina (VIDEO)

UŽICE – Jugoslovensko dramsko pozorište druge večeri 26.Jugoslovenskog pozorišnog festivala izvelo je predstavu Pučina,po tekstu Branislava Nušića u režiji Egona Savina.Dramu jednog od najvećih domaćih komediografa Branislava Nušića, prvi put je na Veliku scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta postavio Dejan Mijač 1977. godine. U predstavi su igrali Milan Gutović, Svetlana Bojković, Branko Cvejić, Josif Tatić, Cvijeta Mesić… U Egonovoj Pučini glume Nenad Jezdić,Sloboda Mićalović,Ljubomir Bandović,Nebojša Milovanović,Goran Šušljik…

To je priča o lјubavnoj aferi jedne lepe, srećno udate žene sa ministrom u vladi. U ovoj drami svi su ucenjeni i korumpirani, jer je reč o lјudima iz vlasti ili iz neposredne blizine vlasti. Iza porodičnih, prijatelјskih i lјubavničkih odnosa isklјučivo je goli interes. Svi imaju korist od ove afere. Muž koji je službenik u istom ministarstvu, dobija unapređenja, kao i ostali službenici i prijatelјi porodice koji ćute.

Akterka ove afere je Jovanka, slobodoumna i prepredena mlada žena i majka koja uspeva da usreći sve oko sebe, izuzev svoga muža.

Tako Nušić otpočinje Pučinu, britku satiru o političkom i porodičnom licemerstvu i neograničenoj potkuplјivosti čoveka kao i neumerenom strahu od istine i odmazde vlasti.

Publika je predstavu ocenila sa 4,70.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.