24.JPF: Vrat od stakla (VIDEO)

UŽICE-Treće festivalske večeri Jugoslovensko dramsko pozorište izvelo je komad Biljane Srbljanović „Vrat od stakla“ u režiji Jagoša Markovića i dobilo do sada najbolju ocenu publike 4,76.

U središtu ove tragikomedije nalazi se beogradska porodica koja po zakonu o restituciji iznenada ostaje bez stana u kome su sedam decenija živele, rađale se i umirale, volele i mrzele, izneveravale i rastajale, lagale se i sanjale o sreći četiri generacije njenih članova. Veliko, beskrajno zamršeno klupko njihovog zajedničkog života počeće tada da se kida, a zajedno s njim da iščezava i svet u kom su živeli i jedno doba koje je zauvek prošlo.  U predstavi igra impozantna glumačka ekipa u kojoj glavne likove tumače Jelisaveta Seka Sablić, Vesna Trivalić, Anita Mančić, Milica Gojković, Dragan Mićanović i Irfan Mensur .

Jelisaveta Seka Sablić ističe da se ova predstava tiče svih nas i da joj je zbog toga drago što u njoj igra.

Vesna Trivalić, koja se posle 17 godina vraća pozorištu, delovala je emocionalno potreseno dok je govorila o svom povratku .

Dragan Mićanović je istakao da je ista generacija sa Biljanom Srbljanović i da je u njenom tekstu u svakoj reči, zarezu i tački prepoznao krik svoje generacije iako se razne generacije pominju u komadu.

Za scenografiju i izbor muzike se pobrinuo,pored režije, Jagoš Marković, a za kostim Bojana Nikitović.

You may also like...