10. jubilarno druženje policajaca (VIDEO)

ZLATIBOR – Sindikat srpske policije je po 10 put organizovao Policijadu, sportsku  manifestaciju na kojoj se iz cele Srbije okupe članovi ove sindikalne organizacije.

Foto: Sindikat srpske policije

Još jednom je Policijada okupila veliki broj pripadnika MUP-a iz cele Srbije. Ovoga puta na jubilarnoj 10. u organizaciji Sindikata srpske policije bilo je preko 450 učesnika u 20 sportskih disciplina, a mesto održavanja kao i svake godine jedna od najlepših srpskih planina Zlatibor. Za one koji su višegodišnji učesnici ove manifestacije zborno mesto nije nepoznanica. Jedan od najlepših objekata na Zlatiboru opremljen za odmor, sport i rekraciju Sunčani breg. Već duži niz godina ovo odmaralište i Sindikat srpske policije imaju fantastičnu saradnju, koja je iz godine u godinu sve jača. Organizator jubilarne 10. Policijade za 2017. godinu doneo je odluku da se po prvi put ova manifestacija održi u dva dana. Petak je bio dan za okupljanje i zvanično otvaranje dok je drugi dan bio određen za sportska takmičenja. Kao što red nalaže na terenima odmarališta Sunčani breg održana je cermonija otvaranja. Okupljenim učesnicima prvo se obratila Sanja Vukanović, predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije.

Kao i svake godine Policijada ima svoje goste iz okruženja. Pored slovenačkog MUP-a prisutni su bili i pripadnici bugarske policije a predvodio ih je Lukan Lazarski, predsednik sindikalne alijanse „Sigurnost“ MUP-a Bugarske.

Lazar Ranitović predsednik Sindikata srpske policije u svom obraćanju naglasio je značaj jake policije i njenog sindikata, kao i značaj ovakve vrste okupljanja zaposlenih u MUP-u. Posao policajca je stresan i zahteva dosta odricanja. Rizik je uvek prisutan a Policijada je zamišljena kao događaj na kom će pripadnici policije bar na trenutak zaboraviti obaveze na poslu.

Nakon zvaničnog otvaranja 10. Policijade neko je odmah dobio voljno a neki su otišli na sportske terene. Kao i svake godine fudbal je imao najviše prijavljenih ekipa pa su tereni odmarališta Ratko Mitrović primili prve takmičare. Dok su se igrale prve fudbalske utakmice, na Tić polju je krenula trka u ženskoj i muškoj konkurenciji na 1000 i 2000 metara. Najbrža policajka je bila Aleksandra Jakovljević iz Regionalnog centra Valjevo. Katarina Živulović iz sindikalne grupe Aranđelovac je bila druga a Biljana Šiljković iz Regionalnog centra Novi Sad treća. Aleksandra je bila veoma raspoložena posle trke, a i kako ne bi kada je u svom  prvom nastupu u ovoj disciplini pobedila.

U muškoj konkurenciji duplo duža staza na kojoj se najbolje snašao Milorad Trifunović iz Sindikalne grupe Lazarevac. Iza njega su ostali drugoplasirani Prijepoljac Željko Sredojević i trećeplasirani Dragan Višnjić iz Inđije.

Takmičenje u stonom tenisu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji održavalo se u odmaralištu Sunčani breg. Kod žena je najbolja bila Katarina Živulović  a druga Ivana Đurković obe iz sindikalne grupe Aranđelovac. Jelica Ćebić iz Ljubovije je bila treća. Kod muškaraca posle velikih borbi prvo mesto osvaja Dragan Poljaković iz Negotinske sindikalne grupe, drugi je bio Želimir Pjević iz Novog Sada a treći Goran Danilović iz Brusa.

Teniseri su kao i svake godine svoje mečeve igrali na terenima TK Zlatibor Springs. Odlična podloga kao i vremenski uslovi, a najbolji su bili kod dama Jasmina Lecić Požarevac, druga Ana Tomašević Novi Sad  i treća Milena Radulović Dežurna služba interventne jedinica 92. Duško Josipović iz Novog Sada bio je najbolji u muškoj konkurenciji, Nenad Vezirović iz Šida je bio drugi a Viktor Ratković iz Prijepolja treći.

Za basket je u ženskoj konkurenciji bilo prijavlejno 5 a u muškoj 18 ekipa. Najbolje basketašice za ovu godinu su iz dežurne službe interventne jedinica 92 Beograd, na drugom mestu sindikalna grupa Aranđelovac a na trećem Novi Sad 1.

U veoma jakoj konkurenciji Odred žandarmerije Kraljevo osvojio je prvo mesto u basketu ispred UPS-a Beograd i Regionalnog centra Leskovac. Kapiten pobedničke ekipe Damljan Grebović je bio više nego zadovoljan pobedom svoje ekipe.

Najbolji ribolovac na 10. policijadi bio je Goran Ibrić iz Doljevca, drugi je bio Ivan Lazarević iz Petrovca na Mlavi a treći Siniša Đorđević takođe iz Doljevca. U igri na 64 polja Ademi Sead iz sindikalne grupe Bujanovac je odneo pobedu ispred Imerija Fatmira iz Preševa i Dalibora Maksimovića odred žandarmerije Kraljevo.

Takmičenje u pikadu je održano na otvorenom  tačnije  ispred Sunčanog brega. Kod žena je bilo prijavlejno 25 takmičarki a Užičanka Marija Ćitić je bila najpreciznija, na drugo mesto se plasirala Ljiljana Mandić iz dežurne službe interventne jedinica 92 Beograd a na treće Biljana Šiljković iz Novog Sada. Kod muškaraca rekordnih 96 takmičara. Najsmireniju ruku i oštro oko u najmasovnijem takmičenju na policijadi imao je Blažo Lučić iz Rakovice. Drugoplsirani je bio Milan Birbedžić iz Novog Sada a trećeplasirani Savo Burić iz Lazarevca.

Kada radite u policiji normalno je da dobro baratate oružjem. Strelci na ovogodišnjoj policijadi nisu razočarali jer su u streljani Aleksa Dejović u Sevojnu pokazali zavidan nivo preciznosti. Radica Stojanović iz sindikalne grupe Kruševac odnela je prvo mesto ispred Maje Tovčević sindikalna grupa Aerodrom i Biljane Petrović Sindikalna grupa Kruševac.

Đorđe Janjić iz Novog Sada je bio najbolji u muškoj konkurenciji a odmah iza njega su bili Dragiša Tripković iz Kosjerića i Bojan Vranić žandramerija Kraljevo.

Odbojka se igrala na terenima studenskog odmarališta Ratko Mitrović i igralo se samo u muškoj konkurenciji. Kiša je pretila da se ovo takmičenje ne održi ali jaka volja učesnika i želja da se na terenu pokaže ko je bolji pobedila je sve prepreke. Na kraju Sindikalna grupa Prijepolje  predvođena najboljim igračem Željkom Sredojevićem uspela je da savlada u finalu Regionalni centar Niš rezultatom 2:0, dok je treće mesto osvojila ekipa Regionalog centra Užice.

Jedno od najiteresantnijih takičenja na Policijadi je svakako nadvlačenje konopca. Fantastična atmosfera, velika energija i želja za pobedom. Vuklo se do dve pobede po kup sistemu a bilo je osam prijavljenih ekipa.U finale su stigli žandarmi iz Kraljeva i pripadnici Sindikalne grupe Užica. Kraljevčani su bili jači i zasluženo odneli pobedu, što su znali da proslave. Vladimir Trebješanin Na trećem mestu je završila ekipa Regionalnog centra Kragujevac.

I za kraj fudbal. 23 prijavljene ekipe i svaka sa željom da dogura što dalje. Takmičenja sa najviše tenzije, sa najviše nezadovoljnih raznim stvarima. Suđenjem, protivnikom, saigračem… A sve u želji da se bude prvi… A može biti samo jedan. Posle dvodnevnog takmičenja u finale su stiglie Sindikalna grupa Arilje i prošlogodišnji pobednik Prijepolje – granica. U utakmici bez golova sa dosta prilika došlo se do penala koji su rešavali pitanje pobednika. Ariljci su bili spretniji i smireniji pa su odneli pobedu rezultatom 3:2. Najbolji igrač turnira bio je Goran Cvijanović iz Arilja, najbolji golman Saša Jovanović iz Kragujevca  a najboilji strelac Ivailo Dancrev Sindikalna alijansa Sigurnost – Bugarska.

Sveukupni pobednik 10. Policijade je Regionalni centra Novi Sad.

Ocenu ovogodišnje Policijade dao je Aleksandar Golubović predsednik Sindikalne grupe Užice.

Posle dodele priznanja uz muziku i pesmu svi učesnici 10. Policijade mogli su u opuštenoj atmosferi da uživaju. Zasluženo, jer su se pošteno borili na sportskom terenu za što bolji rezultat a posle toga i zbog obaveza koje ih čekaju po povratku na posao.

ZooM

 

 

You may also like...