Zlatini ključ Čajetini

ČAJETINA-U okviru četvrtog Dunavskog biznis foruma opštini Čajetina dodeljen je „Zlatni ključ“ za unapređenje realizovanih projekata u infrastrukturi u predhodnom periodu i kvalitetnim projektima koji su u početnoj fazi realizacije.

zk arsen

 
U ime Opštine Čajetina, nagradu je primio Arsen Đurić, a uručio ju je Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
 
Arsen Đurić je primajući nagradu izrazio zadovoljstvo što je prepoznat trud i rad Opštine Čajetina i rekao da ova nagrada puno znači, predstavlja podsticaj za neki budući rad, ali svakako predstavlja i obavezu da se u narednom periodu radi još bolje i kvalitetnije nego do sada.
 
Četvrti Dunavski biznis forum, održan je u Novom Sadu i okupio je predstavnike opština iz 14 zemalja iz oblasti privrede i ekonomije na kojem su predstavljena dostignuća u infrastrukturnim projektima koji su značajni kako za lokalne samouprave, tako i  region. Sa devet panela i konferecija, dodeleom priznanja, Dunavski biznis forum je trajao tri dana, a predavanja su  održavana u sali Skupštine AP Vojvodione i Rektoratu novosadskog Univerziteta .
 
U okviru VII panela, čija je tema bila Nova javna uprava i projekti budućnosti, Arsen Đurić je predstavio projekte čija je realizacija počela ili je u planu, kao što je projekat izgradnje gondole, izgradnja akva parka po modelu javnog-privatnog partnerstva, izgradnja sportskog aerodroma, uvođenje aerodroma Ponikve u funkciju, uređenje ski centra Obudoevica i niz manjih projekata koji će biti realizovani u narednih nekoliko godina. Đurić je govorio i o obnovljivim izvorima energije kao jednim od bitnih resursa kojima opština raspolaže i upravo zahvaljujući tim resursima planirana je izgradnja 24 mini hidroelektrane, od kojih je jedna izgrađena, a tri su u postupku gradnje. Takođe je istakao da opština Čajetina poseduje dobre potencijale za korišćenje energije vetra i solarne energije.
 
Osim razmene ideje i iskustava, ovakvi događaji su prilika da se ostvare kontakti sa predstavnicima drugih regija kako bi se unapredila poslovna i regionalna saradnja. Pa je tako sa predstavnikom Privredne komore Riječke županije dogovoren i zajednički sastanak na kojem će biti reči o učešću u jednom zajedničkom projektu vezanom za izgradnju aerodroma.
 
Organizatori i domaćini četvrtog Dunavskog biznis foruma su Media Invent, Univerzitet  Novi Sad,  BSC-Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju i Institut evropskih regiona iz Salzburga, pod pokoviteljstvom Pokrajinske vlade.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.