Zlatibor ugostio porodicu sa jedanaestoro dece iz Kraljeva

ZLATIBOR-Protekla četiri dana Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina bili su domaćini porodici Kovačević koja broji čak jedanaestoro dece, a rodila ih je i o njima se brine samohrana majka Maja Kovačević.

Pored toga što je ponosna majka jeanaest mališana, Maja je i novinar i publicista, urednica ,,Kraljevskih novina“, ,,Glasa Srbije“, „Glasa Akademske Srbije“, i predsednica  udruženja ,,Kneginja Persida Karađorđević“ koje se zalaže za bolji život porodica sa više dece. Pored brojnih obaveza koje ima kao majka jedanaestoro dece Maja je uspela da napiše i objavi knjigu „Sveta Anastasija srpska“, a promocija njene knjige bila je organizovana na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Knjiga „Sveta Anastasija srpska“ nastala je iz potrebe ove žene i majke da najlepše duhovne i ljudske vrednosti približi deci  kroz likove onih koji su se u srpsku istoriju upisali upravo zbog svojih vrlina, a kao glavnu junakinju svoje knjige izabrala je princezu Anu, majka prvog srpskog prosvetitelja, Svetog Save.

Gost na promociji Majine knjige bio je i pesnik LJubivoje Ršumović koji je sve prisutne pozdravio „Zdravicom narodu srpskom“, a promociju su uveličali i mlada Anđela ječmenica, učenica petog razreda osnovne škole “Dimitrije Tucović“ sa Zlatibora, koja je otpevala pesmu „Mi smo deca neba“ i njen nastavnik muzičkog Marko DŽambasović koji se publici predstavio na fruli i dvojnicama.

Promocija je imala i prodajni karakter, a svi prisutni koji su kupili Majinu knjigu na taj način pomogli su život ove samohrane majke i njenih jedanaest mališana.

Porodicu Kovačević posetili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, zamenik predsednika Arsen Đurić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. Nakon razgovora sa hrabrom majkom Majom i druženja sa decom, predstavnici opštine ispratili su porodicu na izlet do Stopića pećine i Sirogojna, a zatim su put nastavili nazad u Kraljevo, puni utisaka i prelepih uspomena koje nose sa Zlatibora.

You may also like...