Zlatibor destinacija sa najvećim brojem domaćih gostiju

ZLATIBOR-Zvanični statistički podaci iz januara 2020. godine pokazuju da je Zlatibor bio najposećenija destinacija u Srbiji kada su u pitanju domaći gosti. Na planini je, prema podacima Zavoda za statistiku boravilo 15.059 domaćih gostiju, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj planinski centar zabeležio je i rast broja stranih turista, pa je na planini proteklog januara odmaralo 24 odsto više stranaca nego prošle godine. 

U januaru je na Zlatiboru zabeleženo 80.950 noćenja, što je povećanje od 26odsto u odnosu na januar 2019. godine kada je registrovano 64.247 noćenja. 

Procene Turističke organizacije i turističke privrede Zlatibora je da je broj turista i ostavrenih noćenja tokom januara bio veći u odnosu na statističke podatke jer statistikom nije obuhvaćen veliki broj neregistrovanog privatnog smeštaja.

Zlatibor je, pored Sokobanje i Vrnjačke banje i ove godine bio jedna od najtraženijih destinacija kada su u pitanju besplatni vaučeri Ministarstva turizma, a izdavaoci smeštaja saglasni su da je interesovanje veće nego prošle godine
Radio Luna

You may also like...