Ženski centar Užice dobio licencu za SOS telefon

UŽICE – Ženski centar Užice je, nakon dve i po godine rada, dobio licencu za pružanje usluge SOS telefona za osobe sa iskustvom nasilja u porodici, saopšteno je iz tog centra.

Na ovaj način Ženski centar Užice je postao deo sistema socijalne zaštite i nada se boljoj saradnji sa institucijama koje pružaju zaštitu od nasilja u porodici i sa lokalnim samoupravama Zlatiborskog okruga koje bi trebalo da finasiraju socijalne usluge za svoje građane, kako i predviđa Zakon o socijalnoj zaštiti, navodi se u saopštenju.   Iz Ženskog centra Užice podsećaju da je za rad SOS telefona obezbeđeno 730 hiljada dinara kroz javnu nabaku koju su raspisali opština Čajetina i grad Užice, ističući da im predstoji velika borba da obezbede ostatak novca za zarade zaposlenih koje iznose blizu 1,5 milion dinara.

Podaci Ženskog centra su da je od početka godine do polovine maja primljeno 418 poziva, obavljeno 40 sati individualnih konsultacija i urađeno 11 pravnih akata. Uslugu SOS telefona iskoristilo je 61 žena i pet muškaraca.

„Bez obzira na brojne izazove, zadovoljni smo učinkom u zajednici i verujemo da će rezultati koje postižemo biti razlog da dobijemo neophodna sredstva od lokalnih samouprava da bismo pružili uslugu za njihove građane“, zaključuje se u saopštenju Ženskog centra Užice na Međunarodni dan SOS telefona.

You may also like...