Zeleni ključ hotelu Mona

ZLATIBOR-Hotel „Zlatibor Mona“ dobio je „Zeleni ključ“ kao nagradu za višegodišnju posvećenost očuvanju životne sredine i održivom korišćenju resursa.

Zeleni ključ je jedan od programa Međunarodne fondacije za obrazovanje u oblasti životne sredine i propisuje poslovanje u skladu sa visokim kriterijumima održivosti. Sertifikat Zeleni ključ dodeljuje se objektima u turizmu koji imaju jasnu politiku poslovanja baziranu na očuvanju životne sredine i održivom korišćenju resursa, pre svega energije, vode i upravljanja otpadom.

„ Hotel Mona je četvrti hotel, tri su u Beogradu-hotel Hilton, Radison i IN hotel. Drago nam je što je hotel Mona domaći brend koji je dobio priznanje „Zeleni ključ“. Nekoliko meseci smo radili zajedno na uspostavljanju kriterijuma, odnosno ispunjavanju kriterijuma da bi sve to bilo u skladu sa propozicijama koje se moraju zadovoljiti da bi se dobilo ovo priznanje i sa te strane nam je posebno drago što je jedan domaći turistički objekat uspeo da ostvari kriterijume za „Zeleni ključ“.“ kaže Aleksandra Mladenović-nacionalni operater Međunarodnog programa „Zeleni ključ“.

Hotel „Zlatibor Mona“ je,ističe ona, poznat po tome da je oduvek čuvao i poštovao životno okruženje u kojem posluje, brinuo o lokalnoj zajednici i podizao ekološku svest kako zaposlenima tako i gostima. U narednom periodu potrebno je da zaposleni hotela utiču na razvoj sopstvene i svesti gostiju i pokažu unapređenje u preduzetim akcijama vezano za očuvanje životne sredine.

„Zeleni ključ“ je sertifikat koji smo zahvaljujući zalaganjem našeg tima uspeli da dobijemo. Bile su tu razne pripreme u kontekstu ispunjavanja uslova koje ovaj sertifikat nosi. Neke smo ispunili davnih godina još 2007.kada smo renovirali ovaj hotel ali svakako bilo je potrebno da prilagodimo svoju uslugu i ponudu novim elementima od održavanja preko količine potrošnje vode i hemije koju koristimo, i mi smo to uspeli. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su pre svega zaslužni saradnici iz hotela što su prepoznali tu inicijativu i što su se priključili tom globalnom pokretu očuvanja čovekove sredine“, kaže Ivan Vitorović-generalni direktor kompanije Mona hotel menadžment.

U hotelu Mona se nadaju da će ovim primerom i drugi privredni subjekti, ne samo hoteli već i ostali privrednici doprinositi da se Zlatibor još bolje očuva jer ga treba ostaviti u još boljem stanju za buduća pokoljenja.

You may also like...