Zbog medijskog linča i pretnji porodici, odustali od prodaje objekta

POŽEGA – Vlasnici objekta uz sportsku dovoranu u Požegi odustali su od prodaje zbog medijskog linča i pretnji po bezbednost njihove porodice, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Požega Milana Božića.

Ovakvom situacijom. saopšteno je, opština Požega će jako teško rešiti problem upotrebnih dozvola za sportsku dvoranu.

„Stav svih stručnih službi je da je ta lokacija jedina opcija za stvaranje uslova u rešavanju upotrebnih dozvola neophodnih za sportsku dvoranu, a ovim činom prodaja će biti usmerena ka drugim kupcima, čime je lokalna samouprava stavljena u svršen čin odustajanja i nemogućnost otkupa“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je otkup dela zemljišta i objekta uz samu sportsku dvoranu od opštine Požega, najgore medijski zloupotrebljen za potrebe dnevne političke kampanje i uništavanje opštine Požega u svim segmentima.

„Od ostatka Demokratske stranke i njima sličnim nismo ništa drugo i očekivali nego linč, pretnje i sve aktivnosti za što lepši opozicioni naslov za njih, a suštinski problem za sport u Požegi. To su oni isti odgovorni za jednu od najvećih afera u istoriji Požege i rekonstrukciju gradskog trga, gde je uloženo više od milion evra, isplaćenih do zadnjeg evra novcem naših građana”, navodi se u saopštenju.

Građani Požege protestvovali su sinoć zbog odluke lokalne vlasti da za 12 miliona dinara kupi plac i nelegalan objekat, čiji je suvlasnik muž predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović, zahtevajući hitnu obustavu postupka kupovine i poništavanje i stavaljanje van snage svih donetih odluka.

Požeška vlast, koju predvode naprednjaci,  obrazlagala je kupovinu rešavanjem pitanja protivpožarne zaštite i dobijanja, posle 20 godina, upotrebne dozvole sportske hale.

You may also like...