Završen ARLEMM

ARILJE – Nastupom hora „Sveti Stefan Dečanski“, a posle 16 dana muzike, plesa i dizajna, sinoć je u Arilju završen deveti ARLEMM festival.

ARLEMM je okupio više od 10 hiljada ljudi koji su učinili Arilje kulturnom prestonicom Srbije. Polaznici studija za duhovnu muziku, violine, violončela, klavira, flute, kontrabasa, viole, gitare i solo pevanja svakodnevno su radili sa profesorima muzike iz zemlje i inostranstva, a potom svoje veštine manifestovali na koncertima, dok je 300 dece i mladih prošlo kroz muzičke, plesne, dizajn i slikarske radionice, saopštili su organizatori.

Bogat program okupio je 120 umetnika i izvođača iz zemalja širom Evrope, kao šo su Dragan Đorđević Suzuki, Marko Luis, Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov, Divna Ljubojević i hor Melodi, Salsa i punto i Sara Renar. Na ostrvu Uski vir na Rzavu nastupili su Baobab, YU Grupa, Divanhana i Neverne bebe.

„ARLEMM je ove godine napravio iskorak u pravcu šarenolikog programa od klasične i duhovne, preko džez, pa sve do rokenrol muzike. Trudili smo se da pri tome ostvarujemo i dalje svoj osnovni cilj koji smo započeli pre devet godina, a to je kulturna i muzička edukacija, dajući pri tome publici naše zemlje mogućnost i pravo izbora kvaliteta“, rekao je Dragutin Mladenović, direktor manifestacije.

ARLEMM je neprofitna manifestacija realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, opštine Arilje, kompanija Extreme intimo, Telenora, mnogobrojnih volontera i prijatelja.

You may also like...