Za sanaciju puteva u Bajinoj Bašti potrebno 300 miliona dinara (video)

 BAJINA BAŠTA-Oko  100 radnika Puteva Užica sa 12 građevinskih mašina i 15 kamiona angažovano je na sanaciji puteva u opštini Bajina Bašta,za čiju popravku i sanaciju klizišta će biti potrebno 300 miliona dinara,izjavio je za ZOOMUE  tehnički direktor Puteva Užice Leko Korićanac.

 

“Na putnim pravcima od Užica ka Dubu-Kostojeviću-Rogačici-Debelom brdu registrovali smo 36 klizišta I odrona koji su ugrozili ove putne pravce.Dva mosta od Kostojevića prema Vardi su takođe teško oštećena.Sva klizišta su obrađena I urađeni su elaborate koje šaljemo Putevima Srbije sa procenom štete od 300 miliona dinara”,kaže Korićanac .

Korićanac ističe da je pored nedostatka geotehničkih elaborate prilikom gradnje puteva,veliki problem nastao I usled njihovog  neodržavanja.

“U poslednje 3 godine putevi koji su dati na održavanje lokalnim samoupravama u užičkom kraju,dovedeni su u stanje,usled nemanja adekvatne mehanizacije lokalnih samouprava I preduzeća,da su kanali za odvodnjavanje I propusti  zapušeni.Voda ako ne može d aide tim kanalima ide kuda je gravitacija nosi I stvaraju se odroni I klizišta”,ističe Korićanac.

Pored opštine Bajina Bašta u kojoj je najviše oštećena putna infrastruktura,Putevi Užice rade I na sanaciji odrona I klizišta u Mokroj Gori,gde se oko 8 hiljada kubika zemlje obrušilo na put Užice-Mokra Gora.

“Saobraćaj na toj deonici se reguliše stalnim odnošenjem te zemlje na deponiju I on je prohodan,ali će I na tom delu biti potrebno da se uradi detaljna sanacija”,kaže Korićanac.

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.