Za mlade 40 miliona dinara

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je sa predstavnicima 22 lokalne samouprave, među kojima su Užice, Nova Varoš i Ivanjica, ugovore o finansiranju projekata iz oblasti omladinske politike.

Na taj način, jedinicama lokalne samouprave dodeljeno je 39,6 miliona dinara, opredeljenih za realizaciju projekta koja imaju za cilj razvijanje ličnih potencijala mladih i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Imajući u vidu da mladi nisu samo budućnost, već su pre svega sadašnjost našeg društva, finansiranjem projekata na lokalnom nivou, zajednički radimo na poboljšanju uslova života omladine širom Srbije. Najveći izazov koji ovim putem zajedno rešavamo su pitanja aktivizma, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i povećanja zaposlenosti, a projekti za koje su potpisani ugovori imaju za cilj upravo to, da budu podsticaj mladim naraštajima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju“, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Foto: MOS

Jedinice lokalne samouprave u kojima se sprovode projekti su: Kraljevo, Čačak, Loznica, Zaječar, Rekovac, Rača, Doljevac, Aleksinac, Nova Varoš, Kruševac, Užice, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Ivanjica, Sombor, Jagodina, Kragujevac, kao i u gradskim opštinama Zemun, Obrenovac, Čukarica, Vračar i Zvezdara.

You may also like...