Vozićem od Gradske plaže do Staparske banje (VIDEO)

UŽICE – Svi koji žele da trasom Zelene staze dođu od Gradske plaže do Staparske banje od sutra će moći da to učine i turističkim vozićem koji će saobraćati četiri puta dnevno.

Polasci sa plaže od Starog železničkog mosta su u 9,30, 11, 15 i 16,30 časova, a povratak iz Staparske banje biće 45 minuta kasnije u odnosu na polazak, dok će vikendom biti dodatnih polazaka. Cena karte u jednom pravcu je 100 dinara, a povratne je 150 dinara. Vozić do Staparske banje putuje oko 25 minuta i može da preveze 50 putnika.

Vozić je u vlasništvu porodice Lukić i luna parka Obilić koji su uložili oko 1,5 milion dinara u uređenje prostora na trasi ka Staparskoj banji, a grad Užice ih je oslobodio svih taksi za korišćenje trase u narednih pet godina.

„Najviše sredstava je uloženo u proširenje mosta u Turici i proširenje platoa kod Starog železničkog mosta koji će služiti za okretanje vozića, a i kao vidikovac ka hidrocentrali“, rekao je vlasnik luna parka Zoran Lukić.

U narednom periodu i Staparska banja do koje će vozić saobraćati dobiće novo ruho u okviru projekta za koji su grad Užice i Ministarstvo turizma izdvojili tri miliona dinara.

„Prostor će biti parterno uređen, postavićemo niz izletničkih sadržaja, drvene kućice i urediti prostor za roštiljanje, pa će pored penzionera on biti na usluzi i roditeljima sa decom, mladim ljudima i prilagođen osobama sa invaliditetom“, rekla je Snežana Milisavljević iz Regionalne agencije Zlatibor.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić  je najavio da će biti nastavljeno asfaltiranje ka brani Vrutci, uređeni lokaliteti Staparska gradina i pećina Megara.
„Staparska gradina je nalazište iz doba neolita, a pećina Megara sa vodotokom predstavlja fantastičan turistički potencijal. Čekamo rezultate projekta prekogranične saradnje  u vezi sa Staparskom gradinom za koji smo konkurisali sa gradom Tuzlom koji je već uredio sličan lokalitet. Nadamo se realizaciji projekta iduće godine“, rekao je Nešić.
On je naveo da je u toku i javna nabavka za izgradnju zip lajna od Čitakove stene do Starog grada, za koji je grad Užice dobio tri miliona dinara od Ministarstva turizma, kao i da se njegovo puštanje u rad očekuje krajem avgusta.

You may also like...