Vesnići 40 godina na auto trkama (video)

UŽICE – Srpski automobilista, Užičanin, Milovan Mikica Vesnić dvostrukom pobedom započeo je ovu sezonu na šampionatu Centralne Evrope na kružnim stazama. Cilj i želja mu je da ponovo postane šampion u svojoj klasi, posebno u godini kada porodica Vesnić obeležava 40 godina bavljenja auto sportom.

 

mikica sajamPre 40 godina prvi je u Vesnićima na trke krenuo otac srpskog šampiona Milun, nosilac 4 zlatne i najvećeg priznanja u auto moto sportu dijamantske kacige.
40 godina je pun radni staž, u kome je Mikicu sem vožnje i mehanike učio i poštovanju rivala i fer pleju.

Verovatno najveća podrška sa tribina, Mikičina majka Danica nije uvek bila samo navijač, svojevremeno je i ona učestvovala na trkama kao suvozač suprugu Milunu. Danas joj se želja za pobedom meša sa još jednim osećanjem.

Šampionska serija porodice Vesnić nastavljena je i ovog proleća, dvostrukom pobedom na Hungaroringu, osim pobedničkog tima i dobrih priprema, porodični jubilej na točkovima mogao bi biti motiv više za nove velike rezultate.
I sam otac dva decaka, dvanaestostruki prvak Srbije ,kaže da ne bi voleo da i oni krenu njegovim stopama, al sve govori da će biti drukčije.

O ugledu porodice Vesnić svedoče i pozivi da nastupe na šampionatima Slovenije i Slovačke, koji stižu od prijatelja i rivala sa staze. Sledeći izazov na putu ka drugoj tituli prvaka centralne Evrope je staza Red Bull Ring u Austriji.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.