Vejd Jang pobednik Xross Challenge trke na Tari

TARA – Jedan od najboljih svetskih hard enduro vozača Vejd Jang pobednik je Xross Challenge hard enduro trke koja je za vikend održana na Tari.

Foto: Predrag Vučković

„Bila je sjajna trka. Kiša je učinila sve još težim, a najteži su bili usponi u šumi koji su izuzetno strmi sa veoma klizavim kamenjem, podsetili su me na Red Bull Romaniacs. Hard Enduro je relativno nov u Srbiji, ali ako vozači nastave da voze i treniraju, onda sport kod vas ima lepu budućnost. Organizacija trke je bila super, staze su zahtevne, odlično obeležene, nadam se da ću doći i iduće godine“, rekao je Jang koji je prvi put učestvovao na Cross Challenge i bio najbrži sva tri dana trke.

Foto: Predrag Vučković

Na drugom i trećem mestu u Pro klasi bili su Matija Zec iz Hrvatske i Miha Špindler iz Slovenije koji su i prošle godine imali isti plasman.

„Hteo sam da napravim bolji rezultat ove godine, ali prvi i drugi dan vozio sam bez GPS-a i to mi je bilo teško, jer sam se gubio po šumi i izgubio dosta vremena. Trka je bila teža nego prošle godine“, istakao je Zec.

Foto: Atila Szabo

Špindler  je naveo kako se na Xross Challenge trci oseća kao kod kuće, jer mu je  ovo bilo četvrto učešće i po četvrti put našao se na podijumu.

„Imao sam puno veću konkurenciju, pa nije bilo lako, ali dao sam sve od sebe i evo na kraju mi se sve vratilo i na trećem mestu sam. Ove godine sam se puno borio sam sa sobom, jer sam znao da imam teške protivnike, a i trasa je bila teža“, kazao je Špindler.

Foto: Alex Dmitrović

U Expert klasi nabolji su bili Marko Petelin, Mirjan Rabar i Dino Floričić, u Hobby klasi trijumfovali su Severin Sajevec, Zoran Ivanović i Matić Kokot, među veteranima najbolji su bili Matevž Kovač, Nedeljko Matović i Samir Nesimović, a među damama pobedu je odnela Agnieska Smolinska, dok je druga bila Minja Cvetanović.

Foto: Predrag Vučković

Na petom izdanju najveće i najteže hard enduro trke u Srbiji učestvovalo je nešto više od 130 vozača koji su došli iz 12 zemalja. U tri trkačka dana pred vozačima je bilo oko 200 kilometara trase. Loši vremenski uslovi primorali su organizatore da na poslednjem trkačkom danu menjaju i skraćuju trasu trke zbog nabujalih potoka.

Foto: Alex Dmitrović

You may also like...