Vasiljević treći put ustrelio zlato

BEOGRAD – Užičanin Borko Vasiljević, treći put za redom pobednik je Memorijalnog turnira „Zoran Veselinović“ koji je ujedno bio i drugi Kup Srbije u gađanju letećih meta, disciplina trap.

U konkurenciji od 47 strelaca, Vasiljević je bio ubedljiv sa 43 pogođene mete, četiri više od drugoplasiranog Rista Dučića i 12 više od trećeplasiranog Rada Pavlovića.

On je izjavio da je zadovoljan rezultatom, bez obzira što na svako takmičenje dolazi daleko manje pripremljen od ostalih konkurenata.

„U državnom takmičenju i nekako telentom i koncentracijom  može da se niveliše činjenica da broj ispucanih meta i metaka nije zadovoljavajući što se tiče priprema, ali na većim takmičenjima to ne bi trebalo da se dešava. Ispred mene je učešće i na Evropskom prvenstvu i na Mediteranskim igrama, pa se nadam da će se do tada situacija što se tiče priprema popraviti“, rekao je Vasiljević.

Straljački klub Prvi patizan iz Užica nastupao je na Kupu prvi put u ekipnoj konkurenciji i osvojio treće mesto među 11 ekipa. Ekipa je imala učinak od 303 pogođene mete, što je jedna manje od drugoplasirane ekipe Jedinstvo trap iz Stare Pazove i 9 manje od prvoplasiranog Royala iz Inđije.

„Ovo je još jedna u nizu, nadam se, pobeda i moja lična, ali i klupski uspeh za pamćenje kojima prezentujemo naš grad koji tradicionalno, kroz sportsku istoriju, zahvaljući strelcima i streljaštvu, ima vidljivo mesto na mapi Srbije“, rekao je Vasiljević.

Pasaž

 

 

 

You may also like...