Vanredna situacija u Ivanjici i Lučanima

IVANJICA, LUČANI – Zbog neprestanih snežnih padavina u opštinama Ivanjica i Lučani proglašena je vanredna situacija.

Najkritičnija situacija u Ivanjici je u mesnim zajednicama Močioci, Katići, Devići, Srednja Reka, Ostatija, Brusnik kao i u svim golijskim i javorskim selima, pa je oko 6000 meštana ostalo zavejano i odsečeno od centra.

„Padavine ne prestaju, a slični vremenski uslovi najavljeni su i narednih dana i mi smo nemoćni sami da se izborimo. Nemamo dovoljno mehanizacije, ali ni goriva da osposobimo sve putne pravce koji su zavejani. Sve putne pravce čistimo po prioritetima, ali stanje je zaista zabrinjavajuće, jer je u planinskim predelima sneg visine do metar, a stvoreni su i mnogo veći snežni nanosi zbog jakog vetra, koji otežava čišćenje. Borimo se, ali u ovim trenucima najneophodnije nam je gorivo, kako bih se probili sa teškom mehanizacijom i do najudaljenijih sela“, izjavio je za RINU Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Iz lučanskog štaba za vanredne situacije navode da su u rubnim delovima opštine Lučani, snežni nameti dostigli visinu do dva metra, a mnogi putni pravci potpuno su neprohodni. Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Štab  se obratio i republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama u cilju raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva.

RINA, InfoLIGA

You may also like...