Vanredna situacija i u Arilju

ARILJE – Opštinski štab za vanredne situacije opštine Arilje doneo je odluku da se proglasi vanredna situacija na celoj teritoriji opštine.

Kako je saopšteno razlog su neprohodni državni, opštinski i zaseočki putevi usled obilnih snežnih padavina što je prouzrokovalo odsečenost domaćinstava, nemogućnost organizovanja nastave u seoskim školama i otežano snabdevanje električnom energijom.

“Sneg je preko pola metra, ima mnogo prevejnaih neprohodnih puteva. Škola u Brekovu ne radi danas jer ni deca ni nastavnici nisu mogli da dođu na nastavu. Nemamo struju na pojedinim delovima. Vetar je prevejao puteve, a na nekim mestima visina snežnih nanosa je do dva metra. Oragnizovali smo čišćenje preko mesnih zajednica, ali u brojnim selima meštani kroz sneg ne mogu da prođu čak ni sa traktorima. Nemamo dovoljno potrebne mehanizacije da osposobimo puteve i to nam je u ovom trenutku najpotrebnije. Ekipe i vozila hitne pomoći su na terenu. Savetuju se građani da redovno koriste svoje terapije, a ako ima potrebe za hitnom intervencijom mogu se javiti u Hitnu pomoć i ona će im biti ukazana po strogo i stručno ustanovljenom redosledu procedura.”, rekao je za RINU Branko Vukajlović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Ariljski stab za vanredne situacije apelovao je na građane i vlasnike lokala da čiste sneg ispred svojih radnji i domaćinstava, a na upravnike zgrada da organizuju čišćenje oko zgrada. Inspekcijske službe su na terenu i sprovode kontrolu koja je i zakonska obaveza vlasnika lokala, domaćinstava i upravnika zgrada. Takođe, apelovali su na Savete Mesnih zajednica da u dogovoru sa inspekcijskim službama Opštinske uprave opštine Arilje dogovore angažovanje mehanizacije i organizuju čišćenje zaseočkih puteva.

Za nastale probleme na terenu građani se mogu obratiti predsednicima svojih Mesnih zajednica koji je u konstantnom kontaktu sa Štabom za vanredne situacije Arilje.

ZOOMUE, RINA

You may also like...