Užičko kulturno leto

UŽICE-Turistička ograznizacija Užice i Gradski kulturni centar organizuju ovogodišnje Užičko kulturno leto,za koje je iz gradskog budžeta opredeljeno 800.000 dinara za realizaciju 24 programa ,izjavio je za ZOOMUE  direktor TO Užice Boban Perišić.

 

Perišić najavljuje da će Užičani ovog leta imati priliku da uživaju u kvalitetnom i raznovrsnom programu.

“Pored tradicionalnih manifestacija Tamburaškog festivala ,Međunarodnog festivala dečjeg folklora “Licidersko srce”,Kolonije umetničke keramike “Zlakusa”.Park festa,Lončarijade,predviđeni su i koncerti Tanje Jovićević,grupa Ortodokx celts,Hladno pivo,Feud”,kaže Perišić.

Za najmlađe Užičane biće organizovano više predstava u Malom parku,a brojni sadžaji realizovaće se i u Gradskom kulturnom centru.

“Za najmlađe od 29.juna organizujemo radionicu Male arhitekture,na kojoj će oni uz pomoć arhitekata dizajnirati i praviti određene komade nameštaja,koji ce kasnije biti korišćeni u GKC-u. Pored toga,ovog leta počinjemo i saradnju sa ariljskommuzičkom manifestacijom Arlem,umetničkim karavanom i izložbom fotografija na Gradskom trgu”,najavljuje  direktor GKC-a Nikola Zlatić.

U GKC-u će biti organizovan i Francuski filmski karavan koji traje od 22. do 25.juna,dok je koncert zagrebačke grupe Hladno pivo ,koji zatvara ovogodišnje Užičko kulturno leto,25.septembra.

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.