Užice istaklo kandidaturu za MOSI 2021.

UŽICE – Gradsko veće pokrenulo je postupak da Užice bude domaćin MOSI 2021. godine. Usvajanjem predloga odluke, o kojem će se izjasniti i odbornici gradske Skupštine, krenuće se u kandidaturu da za tri godine Užice bude organizator 58. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Članovi Veća dali su saglasnost na izmene cenovnika javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ i to za usluge iznošenja smeća za stambeni prostor gde je nova cena 5,5 dinara po metru kvadratnom, za  poslovni prostor koji podrazumeva sale za izdavanje za slavlja, mesečni paušal je sada 4.800 dinara i cena za novu uslugu, rad čistilice, naplaćivaće se 4.200 dinara po času. Sve ove cene su bez PDV-a i primenjivaće se od 1. septembra.

Usvojeni su Pravilnik o regresiranju boravka dece u užičkom Vrtiću gde je izvršeno usklađivanje sa novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i izmene i dopune u programima postavljanja komunalne opreme za prikupljanje komunalnog otpada i postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera, letnjih bašti i reklamnih panoa, na gradskim površinama.

You may also like...