Užice dobilo Ekološko dvorište (video)

UŽICE-Na Gradskoj plaži u Užicu napravljeno je Ekološko dvorište u cilju podsticanja ekološke svesti i društvene odgovornosti građana.

ekolosko-dvoriste„Pokušali smo da objedinimo ljubav prema gradu,ekološku svest i društvenu odgovornost prema ranjivim kategorijama stanovništva“,istakao je zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić puštajući u rad Ekološko dvorište.

Deo Ekološkog dvorišta je i akcija Udruženja invalida cerebralne i dečje paralize Začepimo predrasude,koja traje već dve godine i tokom koje je do sada prikupljeno pet tona

čepova.

„Ovo je prva lokacija na javnoj površini u gradu gde ćemo sprovoditi akciju.To je i način da edukujemo građane i senzibilišemo ih i u ekološkom i socijalnom smislu da skupljanjem čepova pomažu rad našeg udruženja“,rekao je Čedomir Cicović,PR udruženja.

Po rečima članice Gradskog veća za zaštitu životne sredine Dunje Đenić Ekološko dvorište predstavlja novi model primarne selekcije otpada,koja se već duže vreme sprovodi u Užicu.

„Građani u Ekološkom dvorištu mogu vršiti reciklažu i primarnu selekciju ina taj način uticati na smanjenje neophodne energije za proizvodnju primarnih i sekundarnih sirovina,smanjenje količine i emisije štetnih gasova i doprineti zaštiti životne sredine što je glavni cilj“,poručila je Đenićeva.

You may also like...