Užice dobilo 8 miliona za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta

BEOGRAD-Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić potpisao je ugovore sa šest gradova i opština, koji su dobili ukupno 45 miliona dinara za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta,od kojih je Užicu pripalo 8 miliona dinara.

„Jedinstveno upravno mesto treba da postane veza građana sa svim organima sa kojima oni kao stranka moraju da komuniciraju radi završavanja nekog posla, odnosno ostvarenje jednog ili više prava i obaveza, bilo da žele da ostvare pravo na dečji dodatak, besplatan vrtić, naplatu za porodilje, ozakonjenje objekta, registraciju skupštine stanara“, rekao je Ružić.

On  je istakao da je sve veće interesovanje lokalnih samouprava za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta što pokazuje da svi uviđaju da to donosi dobrobit za građane.

“Ove godine je bila duplo veća zainteresovanost u odnosu na broj opština kojima su dodeljena sredstva što je ohrabrujući podatak”, rekao je on.

Prošle godine za pilot projekat podrške uspostavljanju jedinstvenog upravnog mesta bilo je izdvojeno 52 miliona dinara, a sredstva je dobilo osam lokalnih samouprava.

„Važno je da uvedemo ovaj jednošalterski sistem u svakoj opštini i gradu u našoj zemlji, kako bi građani, ma gde god se susreli sa administracijom, uvek dobili jednak nivo kvaliteta, ljubaznosti, profesionalnosti“, rekao je ministar Branko Ružić.

You may also like...