Upisana i Jošanica (video)

POŽEGA – I pored slabije partije koju su pružili protiv Jošanice fudbaleri Sloge su ostvarili pobedu i tako došli do trećeg mesta na tabeli.

Sloga je savladala Jošanicu 2:1 u utakmici koja svojim sadržajem nije mogla da oduševi oko 300 gledalaca i što se domaćina tiče ona se može svrstati u kategoriju onih pobedi se u zube ne gleda. Novopazarci su se predstavili kao dobra i organizovana, fudbalski dosta pismena ekipa i da su imali više koncentracije kako u završnici tako i pred svojim golom rezultat bi po njih bio povoljniji. Jošanica je igrala u sastavu: Koč, Miletić (Sulejmanović 35′), Kurandić, Ferizović, Ermin Ibrahimović, Škrijelj, Goljević (Mihajlović 58′), Hazirović, Smajović (Bajramlić 70′), Lakota i Edis Ibrahimović. Sloga: Jeveričić, Stanić (Ćendić 70′), Nikolić, Tanasković, Žilović, Đorić, Neoričić, Ćirović (Vasilić 80′), Palzinić, Grujičić i Tešić (Terzić 90+3). Aleksandar Govedarević iz Veliike Plane je bio glavni sudija a pomagali su mu Marko Živković iz Kragujevca i Uroš Radovanović iz Gruže.

Prvih 45 minuta ne može dobiti prelaznu ocenu jer gledaoci nisu videli fudbal kakav su očekivali. Sloga dosta poziciono, sa oprobanim receptom kontranapada a gosti sa previše kombinatorike bez konkretne završnice. U 12. minutu Miletić je proigrao Edisa Ibrahimovića koji šutira pored gola. U 16. je Smajović zagrejao dlanove Jeveričića a do odbijene lopte prvi stiže Tanasković. Sloga nije uspevala da na bilo koji način ugrozi Koča na golu Jošanice i svoj prvi ozbiljniji napad, uz veliku pomoć odbrane gostiju pretvorila je u vođstvo. Prvo je Stanić poslao loptu pred gol gostiju, a Koč nokautirao svog saigrača. Žilović je vraća u šesnaesterac a ona se kao na fliperu odbija do Grujičića koji takve situacije ne prašta. Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Jošanicu beležimo u 43. minutu kada je Lakota šutirao a ispostavilo se da je proigrao Smajovića. Refleksnom intervencijom Jeveričić loptu šalje u korner.

Drugo poluvreme sa više sadržaja, sa više konkretnih prilika za promenu rezultata. U 49. minutu lepa akcija gostiju kada su Smajović i Ermin Ibrahimović kombinovali na levoj strani, a stiče se utisak da je na kraju Sulejmanović mogao bolje od ovoga što je uradio. U 53. još jednom prete Novopazarci. Šutirao je Ermin Ibrahomović, pravo u Jeveričića. U istom minutu velika prilika za Slogu. Grujičić je šutirao i pogodio stativu a Tešić očajno reaguje na odbitak. Domaći su mogli da reše pitanje pobednika u 55. minutu kada je usledila munjevita kontra četiri na dva. Dugo je Ćirović nosio loptu, isto toliko je i razmišljao gde da je pošalje, levo na Grujičića ili desno do Plazinića da bi se odlučio za ovo drugo ali na najgori mogući način. Plazinić je nekako vratio loptu isperd gola gostiju a Tešić ne uspeva da dođe do nje. I to je sve što možemo snimkom dokumentovati. Ostalo će te čuti ali nećete videti jer se dogodilo nešto nepredviđeno i naša kamera nije snimila polsednjih 15 minuta utakmice, i zato vam dugujemo veliko izvinjenje. U 80.minutu Nikitović vrši izmenu Ćirović – Vasilić što se ispostavilo kao više nego dobro. Samo što je Vasilić kročio na teren upisao se u listu strelaca. Grujičić je imao oldičnu ideju da proigra Plazinića, odbrana Jošanice sprečava taj pas, a na njihovu žalost ona dolazi do rezerviste Sloge kojem nije bilo teško da je plasira u donji desni ugao nemoćnog Koča. U 86. beležimo solidan pokušaj Plazinića sa 20-tak metara, a nakon toga indolentnost je domaće mogla da košta veoma skupo. Prvo je Mihajlović u 87.minutu šutirao a Jeveričić bio siguran u svojoj intervenciji. Dva minuta kasnije Đorić je sve odlično uradio, pretrčao kompletnu odbranu Jošanice i umesto da rztinski asistira za 3:0, on bez ikakve potrebe žuri i prilika odlazi u nepovrat. Kazna stiže u istom minutu, iz kontranapada. Dugo se lopta šetala oko gola Sloge da bi je na kraju primirio Edis Ibrahimović i poslao iza leđa Jeveričića. Usledio je pritisak gostiju, kako bi došli do potpunog preokreta ali nije bilo vremena za tako nešto. Čak šta više da je Plazinić bio konkretniji u završnici Koč bi i treći put vadio loptu iz mreže ali se to nije desilo pa je na kraju Sloga osvojila nova tri boda.

U derbi utakmici 23. kola Radnički 1923 i Budućnost Krušik su podelili bodove i sada imaju po 45, dok je Sloga iskoristila kiks Šapina i došla na treće mesto na samo dva koraka iza vodećeg dvojca. U narednom 24. kolu Sloga gostuje u Topoli domaćem Karađorđu.

ZooM

You may also like...