Uhapšeni zbog šverca mesa u Užicu i Ćupriji

JAGODINA, UŽICE – Policija u Jagodini je zaplenila oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapsila pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci ovog mesa, saopštio je MUP. Uhapšeni su S. P. (46), odgovorno lice preduzeća „Pavlović” sa područja Ćuprije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i M.D. (34), odgovorno lice preduzeća „AM Trgotrans 08” iz Užica, osumnjičenog za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i D. G. (38) iz Ćuprije, M. M. (39) iz Paraćina i M. S. (31) iz Raške, osumnjičene da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe, od kojih se jedna već nalazi u pritvoru, a za drugom policija traga.

Kako se sumnja, nabavljeno meso je sa AP Kosovo i Metohija više puta dopremano do preduzeća „AM Trgotrans 08”, gde je pripremano za dalju prodaju.

D. G., M. M. i M. S. su, kako se sumnja, obezbeđivali nesmetan transport mesa do preduzeća „Pavlović” tako što su vozaču, za kojim policija intenzivno traga, javljali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća „Pavlović” pronašla oko 31,4 tone mesa, a u hladnjači preduzeća „AM Trgotrans 08” oko 4,5 tone, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

You may also like...