Ubuduće pojačan nadzor i komunikacija policije sa nastavnicima (VIDEO)

UŽICE-Policija će imati ubuduće pojačan nadzor nad školskim dvorištima i biće u stalnom kontaktu sa nastavnicima,kako bi se sprečio bilo koji vid nasilja ,bilo vršnjačkog bilo nad nastavnicima,zaključeno je na današnjem sastanku  u Gradskoj kući na kome su prored predstavnika aktiva osnovnih i srednjih škola,Školske uprave prisustvovali i predstavnici policije i tužilaštva .U razgovoru sa gradskim rukovodstvom dogovoreno je da se sastanci ,vezani za bezbednost u školama,održavaju jednom mesečno.

Zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević istakao je posle sastanka da će gradska uprava naredne godine uvesti video nadzor u školama koje ga nemaju,kako bi se povećala bezbednost.

Stanisavljević je rekao i da je protiv napadača na učitelja podneta krivična prijava i da je sada na tužilaštvu da mu se odredi adekvatna kazna.

On je ovaj slučaj nasilja okarakterisao kao incident i izolovan slučaj,jer, kako je rekao,prema izveštajima Školske uprave i policije nasilje u školama je u znatnom opadanju prethodnih godina

You may also like...