U susret primarnoj selekciji (VIDEO)

UŽICE-Grad Užice  u skladu sa Programom zaštite i unapređenja životne sredine raspisao je konkurs za finansiranje projekata udruženja i organizacija civilnog društva vezanih za primarnu selekciju otpada.Prošle godine od 37 organizacija te vrste u Užicu  prijavila se na konkurs samo jedna.

„Cilj projekata je zaštita životne sredine smanjenjem količine otpada koji se odlaže na deponiju Duboko  čime se produžava vek trajanja deponije, podsticanje cirkularne ekonomije, selekcija i reciklaža već upotrebljenog otpada.Od projekata očekujemo unapređenje sistema i povećanje količine selektovanog otpada, inovativna rešenja i predloge za unapređenje primarne selekcije i reciklaže otpada“,kaže članica Gradskog veća Dunja Đenić.

Đenićeva je istakla da očekuje više projekata ove godine.

„Svesna sam da je od 37 uduženja i organizacija koje se bave zaštitom životne sredine ,aktivno možda desetak,ali zaista bi nam značilo da čujemo neke nove ideje u rešavanju ovog problema ,koji u Užicu još nije zaživeo“ ,istakla je Đenjićeva.

Konkurs je otvoren do 1.oktobra ,a u gradskom budžetu je za realizaciju projekata planirano 300.000 dinara.Projekat se mora realizovati do 15.novembra ove godine.

 

 

You may also like...