U prošlogodišnjem budžetu 229 miliona dinara suficita

UŽICE –  Budžet grada Užica za prošlu godinu, zajedno sa prenetim sredstvima, prihodovao je 2,9 milijardi dinara i ostvaren je suficit od 229 miliona dinara jer su, uz korekciju, ukupni rashodi iznosili 2,6 milijardi dinara,  predlog je odluke o završnom računu koje je utvrdilo Gradsko veće na današnjoj sednici.

Veće je prihvatilo izveštaje o radu u prošloj godini Turističke organizacije Užice, Turističke organizacije regija Zapadna Srbija i Ustanove dečije odmaralište „Zlatibor“.

Ana Urošević, dipl. ekonomista predložena je za direktora Centra za socijalni rad Užice, a saglasnosti su date na Statut Predškolske ustanove „Užice“ i na utvrđivanje visine i korišćenje sredstava za održavanje zajedničkih delova zgrada.

Članovi Veća usvojili su rešenja o cenovniku usluga za gradsku upravu, a odnose se na održavanje zelenih površina i javne higijene, kao i troškovnik transporta uginulih životinja za koja sredstva obezbeđuje grad.

Odlučeno je da se sa 300 hiljada dinara pomogne obnova Hrama uspenja Presvete Bogorodice u Drežniku, a sa milion dinara izvođenje radova na Hramu pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu.

You may also like...