foto: Fejsbuk

Reč je o radniku koji je ostao bez posla i kome zbog siromaštva centar za socijalni rad oduzima decu. U pokušaju da ih vrati, on se bori sa surovom birokratijom i korupcijom i shvata da je nemoćan da se izbori sa celim sistemom. Zbog toga kreće peške iz svog malog mesta za Beograd, u Vladu , da se mirnim putem izbori za pravdu. Snimanje filma bilo je planirano za prošlu godinu, ali je zbog bolesti i smrti Nebojše Glogovca, pomereno. Bilo je pitanje da li će uopšte biti sniman , jer je maltene scenario pisan za njega.

Oca, glavnu ulogu u filmu, igra Goran Bogdan, (Mustafa u seriji „Senke nad Balkanom“), dok su uloge dece poverene Muharemu Hamziću iz Priboja i Ajli Šantić, koji prvi put igraju na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece, a koji je pre godinu i po dana u Priboju i Novoj Varoši organizovao i sproveo Slobodan Dedeić , asistent režije u poznatim filmovima, među kojima je i poslednji „Mlečni put“ Emira Kusturice.

Ostale važnije uloge tumače poznati glumci – LJubomir Bandović, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid DŽanković, Jovo Maksić i Nikola Rakočević, dok su manje uloge poverene i glumcima pribojskog i novovaroškog pozorišta. Film se snima u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH, a pored Filmskog centra Srbije finansijski su ga podržali i francuski fondovi „Cinema du Monde“ , „Arte France i „ZDF Arte“, nemačkog fonda MDM, te hrvatskih, slovenačkih i fonda BIH, kao i Eurimages fond za koprodukcije. Filmska ekipa tokom snimanja u Priboju biće smeštena u Pribojskoj Banji.