U Kosjeriću podrška za parove na selu i ženskom preduzetništvu

KOSJERIĆ – Opština Kosjerić potpisala je ugovore sa 10 mladih bračnih parova koji su rešili da ostanu na selu i koje će subvencionisati sa po 300 hiljada dinara.

“Najpoterbnije nam je da podstaknemo ostanak ljudi na selu. Oni koji su dobili subvenicije iskoristiće ih za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, za nabavku voćnog sadnog materijala i umatičane stoke. Ovim smo hteli da motivišemo mlađe ljude da ostaju na svom ognjištu. Svi su mladi, žive isključivo od poljoprivredne proizvodnje, a tri bračna para koja su dobila subvenciju imaju zajedno čak 13 dece ”, izjavio je predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić za ZOOMUE.

Ostatak novaca dobijenog od projekta vrednog 4,8 miliona dinara, za koji je opština konkurisala kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, biće izdvojen za logopeda, dečijeg pulmologa i sportskog radnika koji su angažovani na 6 meseci.

Kosjerić je potpisnik i ugovora sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj o dodeli sredstava za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa u visini od 6,4 miliona dinara.

Ovim projektom biće uključeno 50 žena sa teritorije opštine koje žive na selu, bave se inovativnom proizvodnjom i neophodna su im sredstva za njeno unapređenje. Njima će biti obezbeđena edukacija, marketing i plasman proizvoda, a 20 preduzetnica će dobiti finansijske grantove za nabavku opreme.

You may also like...