Turski investitor preporodio Priboj

PRIBOJ – Opština Priboj izuzetno je zadovoljna turskim investitorom koji je zakupio prostor od 20 000 kvadrata u pribojskoj Slobodnoj zoni i zapošljava 252 radnika.

„U planu je i proširenje delatnosti što će zahtevati prostor od još 3 000 kvadrata kao i dodatno zapošljavanje ljudi“, rekao je za RINU predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović.

Preduzeće „Fleks akademi“ bavi se proizvodnji hromiranih cevi i fleksibilnih creva, hidrauličnih mašina, a kompletna proizvodnja izvozi se na tržište Evropske unije, najviše u Nemačku i Švedsku.

“Za nas iz rubnih krajeva Srbije, gde je odliv stanovnika na dnevnom nivou, ovo je veoma važno i svako radno mesto je veliko bogatstvo. Kad neko zaposli toliko ljudi, to znači da je isto toliko porodica ostalo u našoj opštini”, objasnio je Rvović.

On je istakao da se u narednom periodu očekuje dolazak još dva velika investitora što je za ovu opštinu do pre nekoliko godina bilo nezamislivo. Opština je sada u situaciji da ima mnogo više zainteresovanih investitora nego što ima slobodnog prostora.

RINA /ZOOMUE

You may also like...