Tunel Kadinjača, prvi koraci

BEOGRAD – U prostorijama Delegacije Evropske unije u Srbiji održan je prvi radni sastanak oko realizacije strateškog projekta „Tunel Kadinjača“, za čije finansiranje su odvojena sredstva iz poziva prekogranične saradnje IPA Leftover 2011 SRB-BiH, čiji je nosilac opština Bajina Bašta.

tunel

Na sastanku su pored domaćina, predstavnika Delegacije Evropske unije, prisustvovali članovi projektantske kuće „UTIBER“, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP „Putevi Srbije“, grada Užica, dok je delegaciju opštine Bajina Bašta predstavljao predsednik Opštine – Radomir Filipović i saradnici iz stručnih službi Opštinske uprave Ivan Marković i Miloš Jelisavčić.
 
U uvodnom izlaganju, predsednik Opštine Bajina Bašta – Radomir Filipović, istakao je značaj ovog projekta kako za opštinu koju on predstavlja, tako i za čitav ovaj region, naglasivši da će sa njegove strane sve biti urađeno kako bi ovaj projekat u što kraćem roku bio realizovan.
 
Mišel Sabo, direktor firme koja je angažovana na izradi projektne dokumentacije, istakao je da su nakon potpisivanja ugovora sa Delegacijom Evropske unije već preduzeli određene aktivnosti na realizaciji ovog projekta, naglasivši da je nakon izrade generalnog projekta i prethodne studije opravdanosti neophodno pribaviti mišljenje nadležnog Ministarstva da li je za predmetni objekat moguće direktno izdavanje lokacijskih uslova na osnovu Prostornih planova Opštine Bajina Bašta i grada Užica, ili je potrebno pristupiti izradi Prostornog plana područja posebne namene, koji bi bio osnov za izdavanje ove dozvole. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, on smatra da generalni projekat bez detaljnijih geotehničkih i geoloških istraživanja ne može dati precizne podatke na osnovu kojih bi se pristupilo izradi Plana detaljne regulacije, koji je naveden u projektnom zadatku i tenderskoj dokumentaciji.
 
Na  sastanku dogovorena je metodologija i dinamika izrade projektne dokumentacije, kao i poseta projektnog biroa i obilazak predmetne lokacije.
 
 Drina Info port

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.