Tradicija na strani domaćina (VIDEO)

IVANJICA – U prvom kolu nastavka Super lige Javor Matis igra u Kruševcu protiv Napretka, protivnika kojeg pod Bagdalom nije savladao više od 10 sezona.

avor na pripremama u Umagu
trening fudbalera Javor Matisa

Javor Matis se po rečima Igora Bondžulića spremio za nastavak prvenstva. Odlaskom tri standardna igrača, koji su odigrali skoro sve utakmice u prvom delu sezone, Kolaković, Mrkaić i Kuveljić Ivanjičani su sigurno oslabljeni, ali i naviknuti na ovakav sistem rada. Uprava se odmah dala u potragu za pojačanjima i na stadion pored Moravice stigli su golman Šuljagić, Luković, Mladenović, Varga, Rogač, Vasiljević, Švonja, Jakovljević, Rdaivojević i Mladenović. Nije bilo lako, tražila se ekipa u svakoj utakmici, pojačanja su stizala parcijalno, uigravali su se kroz trening i kontrolne utakmice, a sada je došao na red onaj najvažniji deo, borba za bodove. Prva i nimalo laka utakmica protiv uvek neugodnog Napretka, ekipe koja u svojim redovima ima veliki broj igrača za respekt. I pored toga Bondžilić smatra da njegovi momci imaju priliku da se borbom i zalaganjem upišu u deo istorije i prekinu neugodnu tradiciju u duelu protiv Kruševljana, koje u Kruševcu nisu pobdeli 15 godina.

Odlaskom Kolakovića kapitenska traka je prešla na ruku Nedeljka Piščevića. Ime kapitena nikada nije bilo sporno, to je Ivan Cvetković. Biologija je učinila svoje pa Cvele ne može da ispuni zahteve svih 90 minuta pa se stručni štab opredelio za talentovanog vezistu. Piščević je svojim igrama i ponašanjem zadobio ovu čast, i nema sumnje da će dati sve od sebe da to poverenje opravda.

Pred utakmicu protiv Napretka Bondžulić se susreće sa brojnim  problemima. Neće moći da računa na novajlije Vargu, Vasiljevića i Rogača zbog povreda i to daje dozu nelagodnosti. Bez obzira na date okolnosti, Javor Matis ne putuje u Kruševac sa belom zastavom već sa jakom željom da se vrate neporaženi. Svaki bod može biti od velikog značaja na kraju preliminarnog dela prvenstva, tako da nema mesta razmišljanju „lako ćemo“. Utakmica Napredak Javor Matis igar se pod Bagdalom u subotu, 15. februara sa početkom u 16 sati. Glavni sudija utakmice je  Nenad Minaković a pomažu mu Drako Savović i Milan Šutulović.   

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.