Težina lanaca 2 u GKC-u

UŽICE-U Gradskom kulturnom centru večeras ćr  biti održana premijera filma Težina lanaca 2,reditelja  Borisa  Malagurskog  sa kojim će gledaoci moći da razgovaraju nakon premijere filma.

malagurski

Reditrlj o filmu kaže da se drugi deo ,za razliku od prvog  koji analizira zbog čega se raspala Jugoslavija,  bavi malo aktuelnijom tematikom  kako su neoliberalne ekonomske reforme razrušile ono što nije srušeno u ratu i bombardovanju, zbog čega i dalje loše živimo i šta treba da se desi da bismo se izvukli iz problema u kojima se nalazimo.
“ Poruka je vrlo konkretna , kroz priče o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim lokalnim političarima, fiktivnim tribunalima, destruktivnim stranim investicijama i raznoraznim ekonomsko – vojnim savezima, dekonstruišu se moderni mitovi o svemu što su nam obećali da će nam doneti bolji život. Metode društvene kontrole uz pomoć određenih nevladinih organizacija finansiranih od strane zapadnih vlada i fondova razobličuju se i nudi se drugačiji put, put koji će inspirisati mlade da oblikuju budućnost“,kaže Malagurski.
Projekcija filma će početi u 18 časova, a cena ulaznice je 100 dinara.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.