Tasovac:U Srbiji ima ideja,ali ne i projekata (video)

UŽICE-Grad Užice će konkurisati sa sveobuhvatnim projektom kulturnih institucija u gradu za sredstva kroz projekat Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu“,izjavio je gradonačelnik Tihomir Petković posle sinoćnjeg sastanka direktora užičkih institucija kulture sa ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem.

 

 
tasovac„Pokušali smo da izađemo sa relanim spiskom molbi i zahteva, pre svega sa činjenicom da naredne godine Narodno pozorište i Narodna biblioteka naredne godine slave 160 godina postojanja i da je  160 godina od rođenja Nikole Tesle. Ministar Tasovac nas je  uputio da napravimo jedan sveobuhvatan program kako bi  ta proslava trajala  tokom cele godine, uz podršku Ministarstva kulture“rekao je  Petković i najavio projekat „Gradovi u fokusu“ za koji je zainteresovano i Užice.

 

„Dobili smo  predloge od strane ministra u kom pravcu da idemo kad je taj projekat u pitanju. Pokušaćemo da napravimo jedan sveobuhvatan projekat sa kojim ćemo konkurisati. Nadamo se da ćemo biti jedan od  tri grada čiji projekti će se finansirati , ako ne naredne onda neke od sledećih godina“,istakao je Petković.
Ministar Ivan Tasovac objasnio da će projekat „Gradovi u fokusu“ početi da se realizuje naredne godine i da će svake godine u fokusu biti tri grada u Srbiji sa najboljim projektima.
“ U Srbiji ima jako puno ideja, ali pretočiti ideje u projekat i realizovati ih – to mora da bude merna jedinica našeg uspeha.Svake godine tri grada biće izabrana za gradove u fokusu, ali će korist od tih projketa imati imati i oni gradovi koji u prvoj godini ne dobiju to zvanje, zato što će kroz sam rad na projektu bolje sagledati i svoje potencijale i na bolji način razviti svoju viziju“, rekao je ministar Ivan Tasovac .

 

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.